BLOG.GO-HERE.NL

AIVD had Wilders in vizier - Telegraaf.nl

door de redactie (?)
wo 09 mei 2007, 04:30 - AMSTERDAM - De AIVD heeft Geert Wilders jarenlang geschaduwd bij bezoeken die de politicus bracht aan de IsraŽlische ambassade in Den Haag. De geheime dienst registreerde de gangen van Wilders naar het ambassadeterrein en legde vast hoe lang diens bezoekjes duurden.

Dit hebben bronnen rond de inlichtingendienst verklaard tegenover De Telegraaf. Wilders eist dat premier Balkenende naar de Tweede Kamer komt om tekst en uitleg te geven. "Het is een grof schandaal dat de geheime dienst een politicus tijdens zijn normale werkzaamheden volgt en in de gaten houdt, aldus Wilders.

De PVV-leider roept de minister-president komende dinsdag direct na het voorjaarsreces naar de Kamer. "Ik wil weten welke ministers hiervan op de hoogte waren, want in dat geval hebben zij een groot politiek probleem.

Legitiem
De AIVD weigerde gisteravond ieder commentaar. Een woordvoerder van de IsraŽlische ambassade toonde zich verbaasd en wilde slechts kwijt dat de contacten met Wilders behoren tot het "legitieme werk van een diplomatieke vertegenwoordiging". Wilders laat weten dat de bezoeken plaatsvonden in het kader van zijn werk als Kamerlid. "Het klopt dat ik regelmatig langsging op de IsraŽlische ambassade. Tot afgelopen jaar kwam ik daar vrijwel maandelijks. De contacten ontstonden toen ik nog woordvoerder buitenland was voor de VVD-fractie."
AIVD had Wilders in vizier - Telegraaf.nl